Vă invităm cu mare drag să participați la slujba de sfințire a noii troițe care împodobește atât de frumos comuna noastră.

Slujba va fi oficiată Duminică, 19.05.2024, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan și va debuta cu săvârșirea Sfintei Liturghii începând cu ora 09.30, iar la finalul acesteia, în jurul orei 11.30, va avea loc sfințirea.

Având în vedere faptul ca troița sculptată face parte din identitatea noastră națională, vă îndemnăm ca în măsura posibilităților, sa purtați costum național sau ie, pentru ca această zi să fie una de sărbătoare și bucurie.

Vă așteptăm cu drag!

Conform obiceiului, preoții Parohiei Ortodoxe Române din Giroc vor ieși la cimitirul din Giroc după următorul program:

  • Joi între orele 15.00-19.00
  • Vineri 15.00-19.00
  • Sâmbătă 11.00 - 19.00
  • Duminică se va oficia slujba de pomenire în fața capelei la ora 12.00

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace!

Pr. Paroh Marius Șonea

Parohia Ortodoxă Română din Giroc, vă invită duminică, 31 decembrie 2023, la ora 23:30, la Slujba din noaptea trecerii dintre ani. Astfel toți cei ce vor să întâmpine anul 2024 prin rugăciune, vor putea participa la o Slujba specială, credinciosii având astfel posibilitatea de a trece în noul an rugându-se și primind binecuvântarea lui Dumnezeu.

Vă așteptăm cu drag!

Preotul Marius Şonea (telefon: 0723 973 258) va sfinţi casele de pe următoarele străzi, după cum urmează:

Conform tradiției din Giroc, preoții parohiei noastre vor ieși la cimitirul din Giroc după următorul program:

  • Joi între orele 15.00-19.00
  • Vineri 15.00-19.00
  • Sâmbătă 11.00 - 19.00
  • Duminică vom săvârși slujba de pomenire în fața capelei la ora 12.00

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace!

Pr. Paroh Marius Șonea

Parohia Ortodoxă Română din Giroc, vă invită sâmbătă, 31 decembrie 2022, la ora 23:30, la Slujba din noaptea trecerii dintre ani. Astfel toți cei ce vor să întâmpine anul 2023 prin rugăciune, vor putea participa la o Slujba specială, credinciosii având astfel posibilitatea de a trece în noul an rugându-se și primind binecuvântarea lui Dumnezeu.

Vă așteptăm cu drag!

Preotul Marius Şonea (telefon: 0723 973 258) va sfinţi casele de pe următoarele străzi, după cum urmează:

Am fost numit în Parohia Giroc pe data de 1 martie 2013 și una dintre primele persoane pe care am avut bucuria să le cunosc în noua parohie a fost chiar domnul primar Iosif-Ionel Toma. Întâlnirea am avut-o chiar în Primărie și prima impresie pe care mi-a făcut-o în acel moment a fost aceea că am întâlnit un om implicat total în tot ceea ce înseamnă comunitatea giroceană, începând cu problemele administrative ale Primăriei, cu implicarea la nivelul școlii, dar și susținerea totală pentru biserica în care a fost botezat și în care a fost  cununat, el fiind fiu al Girocului.

Sunteți invitați sa participați la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinția Sa, Ioan, Mitropolitul Banatului, după care veți putea admira o expoziție de costume populare.

De asemenea, pentru frumusețea momentului și pentru păstrarea și promovarea portului național vă rugăm să veniți îmbrăcați în costum popular sau dacă nu există posibilitatea, să purtați o ie tradițională.

Vă așteptăm cu drag!

Asociația Filantropică Ortodoxă Sfântul Dimitrie - Giroc a fost înființată cu ajutorul lui Dumnezeu pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în nevoie. Haideți ca împreună, dând mână de la mână, să încercăm să le alinăm suferințele, necazurile și durerile. Să facem să conteze!

Aproape de noi, aproape de ei!

Completează, semnează și depune formularul 230 online, într-un minut, fără drumuri la ANAF: https://formular230.ro/asociatia-filantropica-ortodoxa-sfantul-dimitrie-giroc

Aveți o întrebare?