Momente importante din viața bisericii:

  • Sfințirea bisericii din anul 1922, în Duminica Floriilor, în prezența protopopului Timișoarei, Dr.P.Țiucra și a preoților David Voniga, I. Iliovici și G. Tucitu.
  • Târnosirea (sfințirea)  bisericii din 26 iulie 2009, în prezența P.S.S. Părinte Episcop-Vicar Paisie Lugojanu,  împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi format din P.On. Părinte dr. Ioan Bude,  Protopopul Timişoarei, părintele paroh Adrian Chermeleu, părintele Traian Debuceanu şi părintele Dragoş Debuceanu de la parohia Chişoda, diaconii Radu Bogdan şi Eugen Babescu.
  • Sărbătoarea  Bisericii Ortodoxe din Giroc- Duminică, 25 octombrie 2009, în prezenţa unui număr foarte mare de credincioşi, părintele paroh Adrian Chermeleu, alături de preoţii Traian Debuceanu de la Chişoda şi Sofronie de la mănăstirea Ţeţu, au oficiat slujba prilejuită de hramul bisericii, care se prăznuieşte în fiecare an de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie. La sfârşitul slujbei, părintele citeşte mesajul transmis cu ocazia acestui eveniment de I.P.S. Nicolae, Mitropolitul Banatului. Sărbătoarea hramului este dublată şi de alte două evenimente din viaţa bisericii: atestarea a 250 de ani de existenţa a bisericii ortodoxe din Giroc şi a 120 de ani de la înfiinţarea corului bisericesc. Cu acest prilej se sfinţesc şi cele două steaguri, cel al bisericii cu reprezentarea Sf. Dimitrie şi cel al corului.

Aveți o întrebare?